zondag, 21 juli 2024

Cupping Therapie (medio 2019)

Cupping Therapie

Cupping is een massagetechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt en werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen te verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning. Cupping heeft een enorme dieptewerking, doordat speciale glazen bokaaltjes vacuüm op de huid worden aangebracht.

Cupping is een vorm van accupunctuur die gericht is op de beweging van de energie, het bloed en de lichaamsvloeistroffen. De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën. Het lichaam wordt eerst in gemasseerd met massageolie, waarna er cups aangebracht worden op strategische plaatsen. Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaande en krachtige uitwerking geeft. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zicht op. Als we pijn ervaren impliceert dit een blokkade in de energiestroom van een deel van het lichaam.

Afvalstoffen in de spieren en gewrichten worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen. Door gebruik te maken van cupping kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen.

Cupping kan eveneens dienen als aanvulling bij cellulitis en andere afslankings-behandelingen, gezien de cups het verwijderen van vocht en vet uit de vetcellen vergemakkelijken.

Dat bij cupping een duidelijke verkleuring te zien is, is een heel normaal verschijnsel. Het komt door de intense doorbloeding van het weefsel. De kleur van de plek kan verschillen, voor rood tot diep paars. De resterende rood/paarse plek is verder alleen een cosmetisch verschijnsel, het doet geen pijn.

Cupping kan toegepast worden bij:
- Rug- en schouderklachten

- Hoofdpijn, migraine en duizelingsklachten

- Pijnlijke menstruatie

- Maag- en darmklachten

- Zwakke spijsvertering

- Chronische verkoudheid en astma

- Hoest en beginnen de griep

- Fibromyalgieklachten

- Chronische pijnklachten zoals stress en overbelasting